I väntan på grönt ljus

Bloggen har inte fått grönt ljus ännu…

… men det hindrar oss inte från att smygstarta lite ;).

Som du säkert har sett i bloggens namn så går även vi i gröna tankar.

Tyvärr så är ”gröna frågor” sällan enkla. Man hamnar ofta i kniviga diskussioner om individens kontra kollektivets ansvar och svåra beräkningar. Speciellt som i dessa tider då vi tycks gå igenom ett paradigmskifte – i stort och smått. Dessutom är den allmänna debatten inte sällan anpassad till makronivå, som därmed ger liten vägledning till den enskilda konsumenten.

När man väl kommit fram till en riktning som man vill ta så behöver ens önskan fogas samman med just den specifika individens förutsättningar. Ex. angående elbolag så är faktorer såsom bindningstid och pris högst relevanta faktorer som måste tas i beaktning.

Dessutom (över)komplicerar vi människor ofta beslutsprocessen. Utöver att informationsmängden kan tyckas övermäktig så övervärderar vi ofta även arbetsinsatsen för att ex. byta elbolag . Dock så är det många gånger inte så svårt. Det som du som kund ofta behöver göra är att jämföra olika alternativ och ta ett beslut samt kontakta bolaget i fråga – som sedan tar över och sköter ditt ärende. Även om det visar sig att det är bindningstid kvar på ditt förra avtal så gör det nya bolaget bytet när bindningstiden gått ut. Således är det en enkel process – som kan vara både grönt och spara dig tusenlappar! Jag gjorde hela processen superenkel, allt jag gjorde var att Google på: byta elbolag lägenhet

Då dök GötaEnergi.se och LumoEnergi.se upp som två vettiga alternativ. Därefter var det bara att kika igenom respektive elbolags hemsida och vilka typer av elavtal de erbjuder. När man jämför elavtal på det här sättet så är det dock en del att tänka på och för att rättvist kunna jämföra två olika elbolag med varandra så är det viktigt att kika på jämförpriser.

Jag har funderat länge på att byta elbolag. Lägenhet har jag ju bott i ett tag nu men hade fortfarande kvar samma elbolag som när jag bodde i villa så det var dags att hitta ett elavtal som var mer anpassat efter lägenheter och efter att nu valt Lumo Energi och deras rörliga elavtal så är detta nu fixat!

Vi återkommer snart med en presentation om oss – tills dess, ha det fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *